Bűnösnek találták a Marvel sztárját, Jonathan Majorst, akár 1 év börtönt is kaphat

Jonathan Majorst, a Marvel sztárját harmadfokú gondatlan testi sértés és zaklatás vádjában bűnösnek találta egy New York-i esküdtszék.

Két másik vádpont, a szándékos testi sértés és a súlyos zaklatás vádja alól felmentették. A vádak egy március 25-i incidensből eredtek, amikor Majors felhívta a 911-et, és azt mondta, hogy volt élettársa, Grace Jabbari eszméletlen. A rendőrség letartóztatta Majorst, miután sérülések nyomait látták Jabbari testén.

A tárgyalás során Jabbari azt vallotta, hogy Majors okozta a sérüléseit egy autóban történt veszekedés során. A bíróság elrendelte Majors február 6-i ítélethirdetését, és egy évig terjedő börtönbüntetést helyezett kilátásba.

A büntetőpert New York állam indította. Majors, akinek jelentős szerepe volt A Hangya és a Darázs: Kvantumánia és a Creed III című filmekben, illetve a Loki második évadában, letartóztatását követően súlyos szakmai következményekkel kellett szembenéznie: ügynöksége elfordult tőle, míg a Searchlight Features pedig törölte a Magazine Dreams című új filmjét a megjelenési naptárából.

Az ítélethirdetés után Jabbari ügyvédje reményét fejezte ki, hogy a bűnös ítélet más bántalmazott áldozatokat is ösztönözni fog. A védelem megkérdőjelezte Jabbari szavahihetőségét, azt sugallva, hogy bosszút akart állni Majorson. A tárgyaláson olyan bizonyítékokat vettek figyelembe, mint a biztonsági kamerák felvételei, Jabbari sérüléseiről készült fotók és a rendőrség testkamerás felvételei, valamint a Majors és Jabbari közötti szöveges üzenetek. Az esküdteket arra utasították, hogy inkább ezeket a háttérinformációkat vegyék figyelembe, mint a bűncselekmény elkövetésére való hajlamra vonatkozó közvetlen bizonyítékokat.