C-3PO számára véget ért a Star Wars

Pontosabban: C-3PO számára véget ért a Star Wars: Skywalker kora forgatása, vagyis a 72 éves Anthony Daniels életében lezárult egy igen fontos korszak.

A színész azon kevesek egyike, akik eddig az összes Star Wars-epizódban szerepeltek a saga kezdete óta. Az aranyrobot szerepe Daniels elmúlt negyven évét határozta meg, és ez a korszar az idén decemberben bemutatásra kerülő 9. epizóddal véget ér. A J.J. Abrams rendezte rész hivatalosan is lezárja a Skywalker-sagát, így akármerre megy majd tovább a franchise, azok a történetek már nem ebben az univerzumban fognak játszódni.

A színész a Twitteren osztotta meg a hírt a rajongóival – és feltételezhető, hogy ha a színész már végzett a forgatással, akkor nem ő az egyetlen. A munka tavaly augusztus óta folyik kisebb-nagyobb megszakításokkal, és ha a filmet valóban be szeretnék mutatni decemberben, akkor hamarosan neki kell esni az utómunkának. Azaz számíthatunk rá, hogy a stáb hamarosan végez a teljes forgatással.

A 9. epizódnak még nincs hivatalos címe, és sokan arra számítanak, hogy azt majd a Super Bowl előtt, vagy annak a szünetében teszik nyilvánossá. Ám az is tény, hogy egy ekkora hírű franchise-nak nincs szüksége arra, hogy meglovagoljon egy ilyen eseményt, hiszen önmagában is elég nagy hírértéke van.

Itt olvashatjátoik Daniels szomorkás bejegyzését: