Cate Blanchett szokatlan partnerrel dolgozik legújabb filmjében

Cate Blanchett napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott színésznője: rengeteg kasszasikerben, közönségfilmben és kritikailag elismert alkotásban szerepel, és rendszeresen megfordul nagyobb színpadi szerepekben is. Legutóbb a Thor: Ragnarökben csillogtatta tehetségét, és büszke birtokosa 3 BAFTA, 3 Golden Globe és 2 Oscar-díjnak.

Nem túlzás tehát azt mondani, hogy a színésznő neve sokszor garancia a sikerre. Érhető tehát, hogy a készítők őt választották a The House with a Clock egyik szerepére – amit a színésznő talán (hasonlóan a Thor-szerephez) gyerekei hatására vállalt el. A film az azonos című regényből készült, és egy fiatal árváról, Lewis Barnaveltről szól, aki nagybátyjához költözik, és hirtelen egy mágiákkal és csodákkal teli világban találja magát. A céljuk, hogy megtaláljanak egy órát, ami akár a világ végét is elhozhatja.

A sötét világú fantasy elsősorban a fiatalabb korosztálynak készül – rendezője pedig egy szokatlan választás:  Eli Roth, aki eddig főleg az idősebb korosztálynak készített filmeket, és neve több szálon kapcsolódik a horror műfajához. Ez egyrészt magyarázza, miért őt kérték fel a rendezői székbe, másrészt viszont elég meglepő párosítást nyújtanak Cate Blanchettel. Úgy tűnik, a rendező felért arra a szintre, hogy az elismert színésznő szívesen dolgozik vele együtt.

A film forgatókönyvét Eric Kripke írta, akinek a legismertebb munkája a Supernatural című sorozat, és olyan sztárok tűnnek még fel benne, mint Jack BlackKyle MacLachlanColleen CampRenee Elise GoldsberryOwen Vaccaro és Chris Adams.

Nézd meg a film első hivatalos előzetesét itt: