Charlize Theron 15 éves korában szemtanúja volt, hogy édesanyja önvédelemből lelőtte az apját.

A férfi alkoholproblémákkal küzdött, egy éjszaka pedig egy megtöltött fegyverrel tért haza a családjához, anya és lánya azonban elbarikádozták magukat az egyik ajtó mögött. “Egy lépést hátrált, és egyszerűen háromszor átlőtt az ajtón, de egyik golyó sem talált el minket, ami maga a csoda. Gerda, az anyám elővett egy pisztolyt a házból, és "önvédelemből véget vetett a fenyegetésnek” - idézte fel azt az éjszakát a színésznő az NPR-nek adott interjúban.

Charlize Theron pályafutása során megalapította az Africa Outreach Project nevű szervezetet, amelynek célja a fiatalok “szexuális és reproduktív egészségének” támogatása és a szexuális támadások megelőzése.

A Town and Country lap arról is kérdezte a színésznőt, hogy a szervezet megalapításában mennyire motiválta mindaz, ami aznap este történt, Theron csupán annyit felelt, hogy szerinte “ez egy egyszerű összefüggés”.

“De azt hiszem, ez sokkal bonyolultabb annál, mint hogy csak egy traumás éjszaka volt az életedben. Ezzel vagy anélkül, a nemi alapú erőszak annyira szem előtt van Dél-Afrikában és világszerte. Nehéz nem tisztában lenni ezekkel a dolgokkal pusztán azáltal, hogy nő vagy” - tette hozzá a színésznő.

“A valódi trauma mégis az volt, hogy egy apartheid alatt élő országban nőttem fel, és jött az AIDS. Ezek a dolgok nagyon, nagyon megpecsételtek - szinte azt akarom mondani, hogy több, mint az az egy éjszaka az életemben” - mondta Theron.