Christopher Nolan izgalmas koncepcióra építi új filmjét

Elvileg 2020-ban – vagyis jövőre – érkezik Christopher Nolan új filmje, vagyis a produkciónak lassan el kell kezdenie forogni. Ez csak azért érdekes, mert az említett produkcióról semmilyen információnk nem volt – eddig.

A filmnek még a címe sem hivatalos, de most kaptunk róla pár információmorzsát, és a jelek szerint egy olyan történetről van szó, ami ötvözi az Észak-északnyugatot és az Eredetet. Ez már önmagában úgy hangzik, mint egy Nolannek való kihívás, akit jelenleg az egyik legeredetibb kasszasiker-rendezőnek tartanak Hollywoodban, és aki szeret a biztonságos kereteken belül kísérletezni egy kicsit.

Alfred Hitchcock 1959-es klasszikusa egy reklámszakemberről szól – a zseniális Cary Grant alakításában – aki szerencsétlenségére összekevernek egy kormányügynökkel, és így menekülnie kell. A hajsza közben természetesen megismerkedik egy titokzatos és gyönyörű nővel (Eva Marie Saint), így kerekedik a történetből egy izgalmas-romantikus thriller.

A jelek és a hírek szerint tehát Nolan egy romantikus szállal is átszőtt krimiben vagy thrillerben gondolkodik – de a hivatalos információkra addig várnunk kell, amíg Nolan vagy a Warner úgy nem dönt, hogy megoszt velünk még némi információt azon kívül, hogy a film jövő július 17-én kerül majd a mozikba.

Nolan egyébként nemrég beszélt arról, hogy gyerekként mennyire szerette a mozikat – vagyis az ő filmélményeihez szerveseb hozzátartozik a nagy tér, a közönség és az igazi, széles vászon. És bár nem fogalmazott meg annyira radikális kritikát a streaming-szolgáltatásokkal kapcsolatban, mint nemrég Steven Spielberg, arra mérget vehetünk, hogy ha ő filmet készít, akkor azt nagy vászonra szánja.