60 Az apáca  (2018)

Július 18-án este kezdődött, és 22-ig tart a San Diegó-i ComicCon, a szuperhősök és szuper filmek kedvelőinek egyik legnagyobb találkozója: az eseményre több mint 130 ezren regisztráltak már; nem csoda, hogy az Aquaman-től a Godzilla 2.-ig nagyon sokféle rém- és hősfilm mutatkozik be itt a rajongóknak.

A szerda esti Scarediego nevű eseményen a horrorfilmek rajongói gyűltek össze – már aki befért a kongresszusi központ zsúfolásig telt nagytermébe. A szerencsések láthattak néhány jelenetet az AZ – Második fejezet-ből (It – Chapter Two, hazai bemutató: 2019 ősz), pedig még alig kezdődött el a torontói forgatás. A levetített jelenetben a Vesztesek klubjának immár felnőtt tagjai találkoznak hosszú idő után újra: Bill Hader (a felnőtt Richie) és James Ransone (a felnőtt Eddie) örül meg egymásnak. A jelenlévők azt már tudták, hogy Jessica Chastain, James McAvoy, Andy Bean és Jay Ryan alkotják az emlékeiktől szabadulni nem tudó csapatot, de a rémületes meglepetésekre felkészült tömeget is váratlanul érte, amikor Pennywise felbukkanta a vásznon.

– Ez a rész sokkal rémisztőbb lesz, mint az első – mondta a színpadra lépő rendező, Andy Muschietti. – Mindenki vigyen magával a moziba felnőtt pelenkát!

A Démonok között-univerzum új darabja, Az apáca (The Nun, hazai bemutató: szeptember 6.) is bemutatkozott itt, és jó néhány színésze meghajolt a nézők előtt. Az ötvenes évekbeli Romániában játszódó horror főszerepét Vera Farmiga húga, Taissa alakítja, aki arról mesélt, milyen kísérteties hatást tett rá egyik forgatási helyszínük, a segesvári vár.

James Wan végül még egy nagy bejelentést tett: hamarosan elkészül az Annabelle harmadik része is, amelyben a démontól megszállt babát a Warren házaspár hazaviszi, hogy saját pincéjében, más rémisztő tárgyak közé zárva őrizze… de a baba nem nyugszik

– Ez a film olyan, mint az Éjszaka a múzeumban… Annabelle-lel kiegészítve – mondta James Wan. Bemutató jövő nyáron!

(IC Press)