'Csak csináld, b*szd meg! Színészkedj! Mondd a kib*szott szöveget!': Brian Cox ezúttal sem kertelt

Brian Cox teljes megvetése az úgynevezett “method  acting” (módszer szerinti színjátszás) a napokban elérte a csúcspontjtát. 

A színész a The Tonight Show legutóbbi adásának vendégeként még egy kis paródiára is kapható volt, amikor is a műsor házigazdája, Jimmy Fallon felkérte őt, hogy tartson egy kis “mesterkurzust” a saját tapasztalatai alapján. Mindez nem is akárhogy történt, hiszen Cox köré még egy hamisítatlan is igencsak nagy népszerűségnek örvendő MasterClass webkurzus kulisszáit is odavarázsolták.

“Üdv, Brian Cox vagyok, és ez az én Mesterkurzusom a színészmesterségről” - kezdi a bemutatkozást a színész a bejátszásban, ami pedig ezután következik, azt mindenki döntse el magának, hogy mennyire is volt kiszámítható.

“Tipp #1: Csak csináld, b@szd meg! Színészkedj! Mondd el a kib@szott szöveget, és lehetőleg ne menj neki a kib@szott bútoroknak!” - ordítja Cox a bejátszás további részében, amely ezzel le is zárul.

“Azt hiszem, ez jobban kifejezi az érzéseimet a színészettel kapcsolatban” - jegyezte meg humorosan az interjúban a színész a videó bemutatása előtt. Az Utódlás sztárja egyébként köztudottan a már említett “method acting” egyik legelszántabb kritikusa, amelynek lényege, hogy egy színész saját formulát vagy eljárást alakít ki önmaga számára, hogy egy adott szerepbe minél jobban bele tudjon helyezkedni.

Ezt a módszer köztudottan nagy elszántsággal használja többek között Christian Bale, Jared Leto,Daniel Day-Lewis vagy épp Gary Oldman.

“Ez tényleg egy kulturális összecsapás. Nem tűröm ezt az egész amerikai sz@rságot. Sajnálom. Ez az egész 'gondolkodom, tehát érzek'. Csak csináld a dolgod. Ne azonosulj” - nyilatkozta korábban Cox a témával kapcsolatban a Variety magazinnak. A The Tonight Show-ban készült teljes interjú lentebb tekinthető meg, a “MesterKurzus” 5:19-től látható.