Csak egyetlen ember tudja a Star Wars IX hivatalos címét

A jó hír: legalább egy ilyen ember van ebben a hatalmas galaxisban, aki tudja, mi lesz a film címe. A rossz: ez az ember J.J. Abrams, aki híresen jó titoktartó – sem kikotyogni nem szokott semmi, amíg nem érzi megfelelőnek az időt, sem elmulasztani nem szokta a megfelelő óvintézkedéseket.

Ez ebben az esetben az, hogy nem árulta el senkinek, mi lesz a film címe.

A rajongók pedig már nagyon várják, hogy mi lesz a Skywalker-sagát lezáró Star Wars film hivatalos címe, hátha abból azért kiderül ez-az. Az egyre feszültebb hangulat végülis érthető: az előző részek hivatalos címét ennyi idővel a bemutató előtt már rég tudni lehetett, illetve a stúdió már kihagyott egy-két nagyobb eseményt, amikor nyilvánosságra hozhatták volna a címet.

Egyesek szerint a cím majd az áprilisban tartott, hivatalos Star Wars Celebration keretein belül érkezik majd meg, vagy az esemény előtt közvetlenül – és addig még így is hónapok vannak hátra. Beláthatatlan, kibírhatatlan és elviselhetetlen távolság.

Ráadásul ismét új nevek csatlakoztak a film már eddig is igen izgalmas stáblistájához: többek között Dominic Monaghan, aki nemrég egy rövid kérdés-válasz kört tartott Instagram-fiókján. Az egyik kérdés természetesen az volt, hogy mi lesz a 9. epizód hivatalos címe, amit Monaghan azzal hárított, hogy egész egyszerűen nem tudja, hiszen ennek az információnak csak egy ember van a birtokában: Abrams.

A rendező igen nagy játékos lehet, ha egy ilyen hatalmas érdeklődésnek örvendő, gigantikus produkcióban tényleg meg tudja őrizni a titkát – aminek valószínűleg tényleg az a kulcsa, hogy nem mondta még el senkinek.

Azért, reméljük, valahova mégiscsak felírta – el ne felejtse a hátralévő hetekben.