Csekkold vagy passzold? Denzel Washington új filmjét mától streamelheted (Macbeth tragédiája)

Joel Coen első alkalommal rendezett filmet testvére, Ethan Coen nélkül. A Macbeth tragédiája már elérhető az Apple TV+-on, nézzük azonban egy kicsit részletesen, mit is gondoltak róla a kritikusok.

Macbeth tragédiája 94 százalékos értékeléssel büszkélkedhet a Rotten Tomatoes portálon, Denzel Washington, Brendan Gleeson, Frances McDormand, Harry Melling, Moses Ingram, Corey Hawkins és Brian Thompson főszereplésével a film már az előzetesek alapján is egy lebilincselő Shakespeare feldolgozást ígért.

“A film látványvilágával Coen mintha egy üres vásznat vett volna, és csak néhány kusza foltot vitt volna fel rá, a részletek még mindig kivehetőek” - írja a The Atlantic szerzője, David Sims.

Mondani se kell, hogy a legtöbben Frances McDormand és Denzel Washington parádés alakítását emelték ki. Coen semmit sem bízott a véletlenre, a két Oscar-díjas színész csakugyan emlékezetes teljesítményt nyújtanak.

“Egy olyan korban élünk, amikor a filmek mintha egyre inkább futószalagon jönnének. Most itt egy olyan alkotás, amelyet művészek készítettek rendkívül aprólékosan, és akik pontosan tudták, mit akarnak megvalósítani” - írja Allen Almachar a The MacGuffin magazintól.

A filmből hiányzik a Coen-fivérektől jól megszokott pimasz, ugyanakkor rendkívül intelligens humor, Joel Coen önálló rendezői formanyelve jóval eltér mindattól, amit rajongók egyébként várhatnak tőle.

A Macbeth tragédiája tehát már elérhető az Apple TV+ műsorkínálatában, a film adatlapján található “Lejátszás az Apple TV+-on” feliratú gombra kattintva pedig közvetlenül el is indítható a film, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dráma | háborús | thriller | történelmi

William Shakespeare azonos című tragédiája nyomán. Egy skót nagyúr három boszorkány meggyőz arról, hogy ő lesz Skócia következő királya. A férfit ambiciózus felesége is... több»