Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Macbeth tragédiája (2021)

The Tragedy of Macbeth
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Denzel Washington

Videók (1)

 
elekm90   2022. 01. 25.

legújabb vélemény

0

Remek vizuális megoldások és pazar színészi alakítások jellemzik a Shakespeare-tragédia Joel Coen-féle feldolgozását. Abban egyetértek, hogy helyenként lassan haladt előre a cselekmény, de így is jobban tetszett, mint a hasonlóan izgalmas vizuális me... több»

 
OrSi   2021. 12. 06.

0

Meglehetősen erős átirata egy a Shakespeare műnek, helyenként kimondottan izgalmas vizuális megoldásokkal, csak kár, hogy igen-igen unalmas. Kicsit sajnálom, mert szerettem volna szeretni, csak hát tényleg rettenetesen lassúnak éreztem.

 
kukori777   2022. 01. 14.

0

Akármennyire is tűnt izgalmasnak ez a dolog, Coen és Wahsington együtt, de elég felemás szájízt maradt bennem. Az ember vár valami nagyot egy ilyen párostól, aztán csak kiderül, hogy nincs itt igazán sok látnivaló. Értem én, miért beszélnek arról, ho... több»

 
huszdominik   2022. 01. 08.

0

Elég nyers lefordítása egy színdarabnak filmre és ettől nagyon kezdetleges, viszont legalább nem próbálták meg szó szerint átvinni, ami nagyon rossz lett volna. Denzel Washington alakítása tetszett, szerintem érdemes megnézni.

 

Az egész filmet stúdióban forgatták, az utolsó jelenet az egyetlen, amit szabadtéren vettek fel.

(Hupka Adrián)
 

A filmet 36 nap alatt forgatták le, ami Joel Coen életében a legrövidebb volt. A legtöbb munkát a koronavírus-járvány kirobbanása után végezték el.

(Hupka Adrián)
 

Joel Coen első rendezése a testvére, Ethan Coen nélkül. Minden eddigi filmje koprodukcióban készült vele.

(Hupka Adrián)
 
William Shakespeare egyik legismertebb drámája, a Macbeth a Rómeó és Júliához és a Hamlethez hasonlóan gyakran megfilmesített alkotás, így kérdés, hogy Joel Coen tud-e újat nyújtani önálló filmjében, a Macbeth tragédiájában. több»