Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Narvik (2022)

Kampen om Narvik - Hitlers første nederlag
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
2
Videók

Galéria (4)

Videók (2)

 
József-Lendvai   2023. 01. 29.

legújabb vélemény

0

Nincs eltúlozva egyik oldal sem, nincsenek benne a gyökér hollywoodi klisék, és még az átlagos háborús filmekhez képest kevesebb akciójelenet sem zavart, mert a melléksztori is egész jó lett.

 
szemtelen   2023. 01. 23.

1
Katonadolog

II. világháborús katonai, valós történetet ígér a beharangozó, ami csak árnyaltan valósul meg. Ez sokkal inkább egy családi dráma háborús háttérrel. Aki történelmi hitelességet, csatajeleneteket vár a filmtől, biztosan csalódni fog, aki pedig szereti az érzelmi szálakkal átszőtt háborús történeteket, annak tetszeni fog. A kis település a kiemelkedő fontosságú vasútvonala miatt keveredik célpontba a háború idején, az alkotók pedig egy egy katona és a családjának személyes küzdelmén keresztül terelik figyelmünket más irányba. Háborús konzekvenciák helyett erkölcsi kérdéseket feszeget a film. Biztos rendezés, gyönyörű norvég tájak és az átlag alatti karakterábrázolások mellett is leköti a nézőt, figyelemre méltó alkotás.

 
Dorkateo   2023. 01. 25.

0

A norvégok egyetlen csatája a film témája – milyen szerencsések, hogy „csak” ennyit kellett átélniük. A történet mégis teljesen alkalmas arra, hogy érzékeltesse, hogyan veszítjük el az irányítást az életünk felett. Háborúban nem lehet jól dönteni, me... több»

 
DóRi   2023. 01. 23.

0

Szépen elmesélt történet, igazán megfogott, remek alakításokkal és gyönyörű helyszínekkel. Megéri megnézni, csak ajánlani tudom.