Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Az árnyék a szememben (2022)

Skyggen i mit øje
Filmadatlap
 
24
Szereplők
6
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Videók (1)

 
4EverAlfa   2022. 04. 24.

legújabb vélemény

0
Valós dráma, nem túl jó rendezéssel

Az alapsztori nagyon jó, hogy őszinte legyek nem is hallottam róla. A gyerekszínészek hatalmasat mentek, főleg a két főszereplőt alakító színész csemeték alakítottak végtelenül hihetően. A nyitójelenet sokkoló volt, de utána az igazi drámát valahogy összecsapták. A mentési munkálatok feszültségteljes, drámai hatását hiányoltam. Ott a jelenet az apáca és a kislány kettesben mutatott párbeszédére volt kihegyezve, ami megható volt, de több mint 100 gyerek halála így csak mellékesnek hatott. Hiányoltam a felelősök szerepének kiemelését, hisz ez egy elkerülhető katasztrófa volt. Nem beszélve arról, hogy egy hónappal a háború vége előtt, miért volt szükség egy ilyen ártatlan áldozatokkal is járó bevetésre?

 
Toretto   2022. 03. 12.

2
Toretto

Szerintem nagyon rendben van a film, háborús vonalon talán a Hauptmann tetszett utoljára ennyire. A kezdő jelenetsort vagy 3-szor visszatekertem. A gyerekszínészek hihetetlen jól játszanak, a Rigmort alakító kislány annyira természetes, pl. ahogy beszél, miközben eszi a palacsinát, ahogy franciául előad, stb. De a néma fiú és a másik kislány is nagyon jók. Nem vagyok egy szentimentális típus, de tudván azt, hogy a szomszéd országban éppen most - nyilván más aspektusban - de kb. ugyanez megy, nos itt-ott azért végtelenül el tudja szomorítani az embert.

 
Fikatours_blogger   2022. 04. 08.

0
Dánok is megszenvedték

Ötven éve, amikor a mozik tele voltak II. világháborús filmekkel, nem gondoltam volna, hogy a XXI. században is téma lesz még. Kíváncsi voltam, milyen lehet, a mai CGI-technikával elkészített látvány. Kicsit mesekönyvszerűre sikeredett, ami rontotta a drámai hatást, pedig elég ütős jelenettel indult a film, és az alaptéma is megrázó. A bigott lány kapcsolata a kollaboráns fiúval kissé életszerűtlen, de nyilván kellett a karakterfejlődéshez. Az Evát játszó kislány félelmetesen jó.

 
tamas0119   2022. 03. 09.

1

Ez egy nagyszerű film lehetett volna egy koppenhágai iskola véletlen felrobbantásáról a náci megszállás utolsó hónapjaiban. Ole Bornedal író/rendező akkor szerzett nevet magának, amikor majdnem 30 évvel ezelőtt elkészítette a nagysikerű dán filmet, a... több»

 
Marianna   2022. 03. 10.

1

Evat alakító kislány nagyon nagyon jól játszotta a szerepét.

 
Nomacool   2022. 02. 21.

0

A legnagyobb hiba a filmben az, hogy Bornedal megpróbál egy szerelmi történetet beilleszteni, és ez nem sikerült.