70% 31 szavazat
Védőr

Védőr

Wil
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
27
Szereplők (27)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Wilfried Wilsnek segédrendőrként kell túlélnie Antwerpen náci megszállása alatt.

(Hupka Adrián)

Forgatókönyvíró: Carl Joos, Tim Mielants
Ország: Lengyelország, Belgium
Premier: 2023.09.27. | Netflix (2024.01.31.)

Hol nézheted

 
2024.02.07 pacific22

legújabb vélemény

Szerencsémre nem voltam ott akkor

Mit lehet leírni rögtön a film után? Végtelen szomorúság, fájdalom, túlélés, válaszút, árulás, kínzás, fájdalom, kegyetlenség, ŐRÜLET. Egy jó rendezés, szinte néha ott vagyok velük. Kiváló alakítások. Foglalkoztat a témában ez a sötét háború. Itt ez egy olyan mélységet találtam, amikor arra keresem a választ, hogy én mit csináltam volna, a vonat vagy a túlélés? Szerencsémre nem voltam ott akkor...

0
 
2024.02.06 cseszi007

Jó Rossz

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mikor egy film a 2. világháború alatt játszódik, mindig erkölcsi magaslatokra tesszük magunkat, biztos segítenénk bujtatni azt, aki bajba került, mi nem árulnánk el senkit, kibírnánk a kínzást és egyéb szörnyűségeket. De senki nem lesz hős, mint a film szereplői, akik egy véletlen folytán csak sodródnak az eseményekkel. Bárhol, ahol megszállták az országod, veszélyben voltál, te nem akartál mást, csak élni, szeretni, boldognak lenni, festeni, inni, nem törődni semmivel, de a háborúban ez nincs. Minden nap minden perc csak a túlélésről szól. Nem vagy rossz ember, de néha rossz dolgokat kell csinálni. Epic pillanat: Csendőr halála. Folytatás: Nem. Vége csavar 30%.

0
 
2024.01.31 Thor

Érdekes kérdéseket felvető film, szerintem remek alakításokkal, főleg a főszerepekben. Vizuálisan is megállta a helyét. Nem mondanám, hogy az évszázad produkciója, de érdemes megnézni, én ajánlanám.

0