Vegyes érzéseket keltett bennem ez a lengyel-belga tévéfilm. Technikailag erős volt a kivitelezés, legalábbis tévéfilmhez képest feltétlenül. Bár a 4:3 képarányt nem értem, ma már nagyon kevés ilyen képernyőjű tv lehet még működésben.
A kor ábrázolása magas színvonalú, a háborús kegyetlenségek bemutatása igen naturális volt, de amúgy az is profin ment, meg kell hagyni. Amivel bajom volt, az az, hogy értem én, hogy az üzenet a megalkuvó kisember szörnyű mivoltáról szólt, csak ennek a közlését igen szájbarágósnak és sulykolósnak éreztem, ahol ez a magasztos cél a rendező értékrendjében (az én véleményemmel ellentétben) szentesítette a hatásvadászat olcsóbb eszközeit is. Sajnos így a katarzis elmaradt, a mondandó tompán puffant.
Vegyes érzéseket keltett bennem ez a lengyel-belga tévéfilm. Technikailag erős volt a kivitelezés, legalábbis tévéfilmhez képest feltétlenül. Bár a 4:3 képarányt nem értem, ma már nagyon kevés ilyen képernyőjű tv lehet még működésben. A kor ábrázolása magas színvonalú, a háborús kegyetlenségek bemutatása igen naturális volt, de amúgy az is profin ment, meg kell hagyni. Amivel bajom volt, az az, hogy értem én, hogy az üzenet a megalkuvó kisember szörnyű mivoltáról szólt, csak ennek a közlését igen szájbarágósnak és sulykolósnak éreztem, ahol ez a magasztos cél a rendező értékrendjében (az én véleményemmel ellentétben) szentesítette a hatásvadászat olcsóbb eszközeit is. Sajnos így a katarzis elmaradt, a mondandó tompán puffant.