Végre elérkezett a nap, amire Star Wars rajongók milliói vártak világszerte: elrajtolt A mandalóri második szezonja. Ahogy azt már előre lehetett tudni, a második évad első része mindjárt egy maratoni epizód volt, hiszen közel egy órásra sikeredett. És a rajongók pontosan azt kapták, amire számítottak. Plusz még egy rakás utalást a Star Wars IV. - Egy új remény mozira.

Jon Favreau és Dave Filoni nagyon komolyan gondolta, hogy kiszolgálják a rajongók igényeit az új évaddal. Ennek bizonyítéka rögtön az első epizód is, amelyben Din Djarin és a baby Yoda a Tatooine-on kutat egy másik mandalori után. Az epizódban több olyan kérdésre is választ kapunk, amely korábban csak a legfanatikusabb rajongók számára volt világos. Egy kis spoiler következik.

A Star Wars IV. - Egy új reményben, mikor C-3PO és R2-D2 először érkeznek meg a Tatooine-ra, a háttérben egy hatalmas, kígyószerű lény csontváza látható. Erről kiderült, hogy egy krayt dragon maradványai, amely a bolygó egyik veszedelmes fenevada. A sorozatban egy élő példány is felbukkan, mint az epizód egyik negatív figurája.

Kevesen tudják, de a krayt dragontól rettegnek a bolygón élő buckalakók. Amikor a filmben Obi-Wan Kenobi egy üvöltéssel elijeszti őket, valójában egy krayt dragon üvöltését utánozta. A krayt dragon egyébként egy gyöngyöt is növeszt magában, ami a Star Wars univerzum egyik legértékesebb kincse. Ebből ugyanis, ha nehezen is, de fénykardot lehet csinálni. A mandalóri második évadának nyitányában egy ilyen gyöngyöt is láthatunk a buckalakóknál.

Ilyen és ehhez hasonló utalások és kitekintések láthatók tehát a második évad első epizódjában, ami bizonyítja a készítők nem csak az új, de a veterán rajongókat is igyekeznek elkápráztatni. Hogy ez az egész évadra igaz lesz-e, azt még nem lehet tudni, de a pénteken debütáló második epizód azért adhat némi támpontot ezügyben is.