Daniel Brühl náci bárót alakít az Amerika kapitány 3-banA kép forrása: Universal Pictures

A Hajsza a győzelemért sztárja, Daniel Brühl is csatlakozott az Amerika Kapitány: Polgárháború stábjához. A színész Helmut Zémót alakítja majd.

Brühlről már tavaly novemberben elismerően nyilatkoztak a Marvel illetékesei, a tárgyalások azonban csak most értek véget, és az is kiderült, kit alakíthat a színész az Amerikai kapitány franchise következő epizódjában.

Bár a hírt még nem erősítették meg hivatalosan, de egyes hiteles sajtóértesülések szerint Bühlt Zémó szerepében láthatjuk majd. A képregényekben két azonos nevű karakter is szerepelt, Heinrich és Helmut (apa és fia), de a színészre minden bizonnyal Helmut szerepét osztották.

A polgárháborús érában játszódó történet szerint a szuperhősök egysége megbomlik, ugyanis egy kormányrendelet értelmében mindnyájuknak regisztrálniuk kéne magukat, ezzel felfedve valódi kilétüket. Míg Vasember (Robert Downey Jr.) támogatja a rendeletet, Amerika Kapitány (Chris Evans) és társai az emberi jogok védelmében megtagadják annak teljesítését. Tony Stark ingatag szövetséget köt Zémó Báróval, aki azonban tovább akarja vinni náci apja örökségét.

A Joe és Anthony Russo rendezésében készülő %169104 2016. április 29-én debütál a mozikban. A pletykák szerint azonban Daniel Brühlt a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett %181385%-ben is láthatjuk majd.