Daniel Radcliffe elmondta, miért szólalt fel J.K. Rowling ellen

Rengeteg támadás érte az utóbbi időszakban a Harry Potter könyvek szerzőjét, J. K. Rowlingot a transzneműekkel kapcsolatban tett kijelentései miatt.

Az író ellen ráadásul a filmszéria sztárjai, köztük Daniel Radcliffe is felszólalt, aki nemrégiben azt is elárulta, hogy miért is döntött így.

“Azért éreztem nagyon azt, hogy valamit el kell mondanom, mert nagyon sok queer és transz gyerekkel és fiatallal találkoztam, akik nagyon azonosultak Potterrel ezen a téren” - mondta a színész a Variety magazinnak.

“Amikor láttam, hogy mennyire megbántja mindez őket, azt akartam, hogy tudják, hogy nem mindenki érez így a franchise-ban. És ez nagyon fontos volt” - tette hozzá Radcliffe. A színész egyébként a The Trevor Project weboldalán közölte a nyilvánossággal, hogy igyekszik segítséget nyújtani az LMBTQ azon tagjai számára, akik öngyilkossági hajlammal küszködnek.

“Nagyon fontos volt, mivel több mint 10 éve dolgozom a Trevor Projecttel, és így nem hiszem, hogy képes lettem volna tükörbe nézni, ha nem mondok semmi. De nem az én dolgom, hogy kitaláljam, mi játszódik le valaki más fejében” - mondta Radcliffe.

“Mindazoktól, akik most úgy érzik, hogy a Harry Potter könyvekkel kapcsolatos élményeiket bemocskolták vagy lekicsinyelték, mélységesen sajnálom a fájdalmat, amit ezek a megjegyzések okoztak. Nagyon remélem, hogy nem veszítitek el teljesen azt, ami értékes volt számotokra ezekben a történetekben” - reagált korábban Rowling gondolataira Daniel Radcliffe, a témával kapcsolatban korábban ITT, ITT és ITT írtunk.