Danny DeVito is castingolt a Galaxis őrzői egyik főszerepéreA kép forrása: cosmicbooknews.com

A tavalyi év sikerfilmjének rendezője Danny DeVitot is kipróbálta.

Nem sok kétség fér hozzá, hogy 2014 egyik legnagyobb meglepetéssikere a James Gunn rendezésében bemutatott A galaxis őrzői volt. A film világszerte nézők millióit csábította a mozikba, és világszerte 774 millió dollárt kaszált.

Gunn jelenleg Atlantában dolgozik A galaxis őrzői 2 előkészületein, melynek kapcsán a napokban a Facebookon tartott videós Q&A keretein belül válaszolt a rajongók kérdéseire. Ekkor árulta el, hogy Rocket (a mosómedve, akinek végül Bradley Cooper kölcsönözte a hangját) szerepére eredetileg Danny DeVitot szemelte ki, akivel ráadásul már a próbafelvételekig is eljutottak. Csakhogy a direktor elmondása szerint nem az elképzelései szerint történtek a dolgok. Bár elégedett volt DeVito munkájával, azonban úgy érezte, hogy a színész hangja nem áll összhangban a karakter életkorával. Ez volt a végső indok, hogy végül nem került sor a szerződés aláírására.

Gunn a 48 perces kérdezz-felelek során elmondta, hogy még mindig van egy igen jelentős Easter Egg A galaxis őrzőiben, melyre eddig még senki nem jött rá, és hiába kérték a rajongók, nem adott segítséget.

A galaxis őrzői 2 forgatása a jövő év első felében kezdődik meg. A film premierje 2017-ben esedékes.