Az Elemi (Elemental) az év legnézettebb filmpremierje a Disney+-on, és minden idők 10 legnézettebb filmpremierje között van, az első öt nap alatt 26,4 millióan nézték meg.

2023.09.20   olvasottság: 23251x   szerző: hp  

Az Elemetropoliszban játszódó filmet, ahol tűz, víz, föld és levegő együtt él, Peter Sohn rendezte, producere Denis Ream és executive producere Pete Docter. A történet a gyors észjárású és heves lány, Parázs és a vicces, árral úszó Örvény barátságának történetet követi végig. A szokatlan barátság miatt Parázs nem csak a világukról alkotott nézeteit kérdőjelezi meg, hanem azt is, hogy milyen ember akar lenni.

Az „Elemi” szeptember 13-án került fel a Disney+-ra, és streaming első öt napja alatt az „Elemi” lett a legnézettebb animációs filmpremier a Disney és a Pixar 2022 márciusában bemutatott „Pirula Panda” (Turning Red) filmje óta, valamint minden idők legnézettebb Disney+ filmpremierje Latin-Amerikában, a „Pirula Panda” rajzfilmet megelőzve.

A júniusban bemutatott film a mozikban is sikeres volt, világszerte 484 millió dollárt hozott, a Rotten Tomatoes-on 93%-os közönségpontszámmal és "A" CinemaScore besorolással szerepel. Az Egyesült Államokban a film 154 millió dollárt hozott - ez több mint ötszöröse a 30 millió dolláros nyitóhétvégének, ami ritka teljesítmény bármelyik mozis film esetében, és a Disney és a Pixar „Toy Story - Játékháború” (Toy Story) (1995) után a második legmagasabb bevételi többszörös. Nemzetközi szinten a film 330 millió dollárt hozott, és különösen jól szerepelt Dél-Koreában, ahol a Pixar legnézettebb filmje lett.

Az „Elemi” forgatókönyvét John Hoberg és Kat Likkel, valamint Brenda Hsueh írta, a történetet Sohn, Hoberg és Likkel, valamint Hsueh. A film eredeti szinkronhangjai Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie del Carmen, Shila Ommi, Wendi McLendon-Covey, Catherine O'Hara, Mason Wertheimer és Joe Pera.

84 Elemi  (2023)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Element Cityben számos, a négy elem – víz, föld, levegő és tűz – egyikéből származó lény él együtt. A fürge eszű tűzlány, Ember Lumen (Parázs) és a laza vízfiú,... több»