A Top Gun: Maverick bevétele átlépte az 1,3 milliárd dollárt, ezzel pedig a 13. helyre lépett előre a világ összesített bevételi listáján, a film főszerepében látható Tom Cruise és Christopher McQuarrie producer pedig már most három további projekt előkészítésén dolgoznak.

Az egyik egy eredeti dal és tánc stílusú musical, amelyben Cruise egy igazi sztárvendégként bukkan fel. A második projekt egy akciófilm, amelyről korábban már annyit lehetett tudni, hogy akár egy teljes franchise is épülhet köré, és amelyről úgy hírlik, hogy azt egyenesen a világűrben forgatják majd. A produkciót a tervek szerint Doug Liman rendezi majd, a munkálatokban pedig maga Elon Musk és a SpaceX is részt vesz majd.

A film az Universal égisze alatt készül majd, ám ahogy arról korábban a Deadline magazin beszámolt, úgy nem sokkal később Elena és Dmitry Lesnevsky producerek bejelentették, hogy az újonnan alapított Space Entertainment Enterprise nevű produkciós cégével már gőzerővel dolgoznak egy hasonló projekten, amely jó eséllyel hamarabb jelenik meg Cruise filmjénél.

Ami szintén izgalmas, hogy a harmadik filmben Tom Cruise ismét a Trópusi viharból ismert Les Grossman szerepébe bújnak, amellyel kapcsolatban ugyan egyelőre nem tudni, hogy ez a karakter önálló filmje lesz majd, illetve ismét mellékszereplőként tér vissza.

Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Mission: Impossible 8 munkálatai jelenleg is gőzerővel zajlanak, a film a tervek szerint 2024-ben jelenik meg.