Dolph Lundgren a jelek szerint csatlakozott a Netflixen futó Vaják franchise szereplőgárdájához.

Ezt már maga a színész mondta el az Aftonbladet svéd bulvárlapnak adott interjúban 2023. május 10-én. Lundgren, aki súlyos rákbetegségen van túl, mostanra sokkal jobban érzi magát, és jelenleg a Netflix  sorozatát forgatja Dél-Afrikában - áll a nagyon homályosan megfogalmazott cikkben.

Az általában nagyon megbízható rajongói oldal, a Redanian Intelligence megerősítette, hogy Dolph Lundgren valóban részt vesz a Netflix franchise-ban - de (egyelőre) nem valamelyik fő szálban. Lundgren inkább a tervezett spin-offban, a "The Witcher: Rats"-ben kap kulcsszerepet. Elvégre a Vaják harmadik évadának forgatása már befejeződött, így a spin-offban való szereplés lenne a legvalószínűbb.

A "The Witcher: Rats" néhány fiatalkorú bűnözőről szól, akik együtt alkotják az úgynevezett Patkánybandát. Az Andrzej Sapkowski által írt könyvekben Ciri (Freya Allan) végül csatlakozik a Patkányokhoz és az első tapasztalatait Geralt (Henry Cavill) és Yennefer (Anya Chalotra) nélküli tapasztalatait ezzel a csapattal éli át. Végül azonban a patkányok ifjúkori vakmerőségükben elesnek egy túlerőben lévő ellenféltől - és itt jöhet a képbe Dolph Lundgren.

A Redanian Intelligence egyelőre nem tudja megerősíteni, de gyaníthatóan Lundgren játszhatja a kemény és halálos fejvadászt, Leo Bonhartot. Ez mindenképp passzolna, hiszen a svéd akcióikon gyakorlatilag az ilyen karakterekre van szakosodva.

Bonhartként, aki egyébként azt állítja, hogy három varázslót is legyőzött a csatában, és valóban rendelkezik a szükséges kardforgatási képességekkel, Lundgren aztán a Vaják főszereplőjeként is bekerülhetne a sorozatba, vélhetően a 4. évadban.

Ez azonban egyelőre még mind csak spekuláció. Mivel a "The Witcher: Rats" állítólag egy előzménysorozat lesz, amely még azelőtt játszódik, hogy Ciri csatlakozik a Patkánybandához, és még a Leo Bonharttal való találkozás előtt, a teljes történetet át kellene dolgozni, vagy legalábbis egy kicsit kiegészíteni.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a "The Witcher: Rats" mikor jelenik meg a Netflixen. Mi azonban 2024-es megjelenésre tippelünk, hogy kitöltse az alapsorozat 3. és 4. évada közötti űrt. A Vaják 3. évada két részre osztva érkezik a Netflixre 2023. június 29-én és július 27-én.