Döntött a bíróság Luc Besson nemi erőszak-ügyében

Luc Besson francia rendező fellélegezhet, a több évig tartó nyomozást követően megszüntették az ellene nemi erőszak ügyében indított nyomozást.

Egy párizsi bíró hosszas vizsgálatot követően végül elutasította a francia rendező, Luc Besson elleni nemi erőszakkal kapcsolatos keresetet.

A párizsi ügyészséghez közel álló, meg nem nevezett forrás megerősítette a Variety magazinnak, hogy a keresetet, amelyet a belga-holland színésznő, Sand Van Roy 2018 májusában nyújtott be, és melyben Bessont nemi erőszakkal vádolta, bizonyíték hiányában elutasították. 

A vizsgálat során több tanút is kihallgattak, köztük Besson volt feleségét és korábbi élettársát is, de beidézték Luc Bessont is. A bíró az ügyész javaslata alapján hozta meg a döntést a kereset elutasítását illetően.

"Egy három és fél évig tartó eljárás után, amelynek során számos tanút hallgattak ki, és amelynek során Besson és Van Roy párhuzamos kihallgatására is sor került, a bíró úgy döntött, hogy végül elutasítja az ügyet Luc Besson ellen, aki a kezdetektől fogva tagadja ezeket a vádakat" - mondta Besson ügyvédje, Thierry Marembert.

"A párizsi ügyész korábban azt mondta, hogy a vizsgálatok azt mutatják, hogy nem követték el a nemi erőszak bűncselekményét, nem bizonyították a beleegyezés hiányát, és nem bizonyították a kényszer, a fenyegetés és az erőszak fennállását" - tette hozzá az ügyvéd.

A párizsi ügyészség közel három éve, 2019 februárjában bizonyíték hiányára hivatkozva egyszer már elutasította a Besson elleni nemi erőszak vádját. A színésznő ügyvédje, Francis Szpiner ezt követően polgári jogi panaszt nyújtott be. Ezt követően egy új bíró megnyitotta az ügyet, és felülvizsgálta a korábbi nyomozás minden elemét.