Visszavonja az OpenAI a mesterséges intelligencia azt a hangját, amelyet többen Scarlett Johanssonéhoz hasonlítottak, írja a Deadline.

A vállalat hétfő reggel egy blogbejegyzésben tette közzé az indoklást, amelyben leírják, hogy Sky hangja egyike a tavaly ősszel bevezetett öt interaktív hangnak, amelyeket egy-egy valódi szinkronszínész hangja alapján mintáztak. A cég ugynakkor adatvédelmi megfontolásokra hivatkozva nem hozta nyilvánosságra azoknak a színészeknek a kilétét, akiknek a hangja szolgált a ChatGPT funkciók alapjául.

“Támogatjuk a kreatív közösséget, és szorosan együttműködünk a hangszínész-iparral, hogy biztosítsuk, hogy a megfelelő lépéseket tettük meg a ChatGPT hangjainak castingolásához. Minden színész a piaci csúcsdíjak feletti díjazásban részesül, és ez mindaddig így lesz, amíg a hangjukat a termékeinkben használjuk” - olvasható a közleményben.

Mindemellett az OpenAI állítása szerint az AI hangok „nem utánozhatják szándékosan egy híresség jellegzetes hangját - Sky hangja nem Scarlett Johansson utánzása, hanem egy másik profi színésznőé, aki a saját természetes beszédhangját használja”.