Denis Villeneuve rendezésében készült Dűne: Második rész nemzetközileg 5,2 millió dollárt keresett a nyitónapon 13 piacon, és a premier előtti vetítésekkel együtt 7,6 millió dollárt ért el, írja a Deadline.

A sci-fi a legtöbb piacon a toplisták élén végzett, jelentős előnnyel a 2021-es Dűnéhez és más nagy filmekhez képest, különösen erős teljesítményt nyújtva Franciaországban, Koreában és Tajvanon.

A folytatás magas nézői és kritikai értékeléseket kapott, és több régióban is rekordot döntött. Koreában egy Warner Brothers film sem teljesített jobban a premiernapon IMAX-en, Franciaországban pedig az IMAX-vetítések tekintetében az Avatar: A víz útját is lekörözte.

A film a hétvégére 71 piacon debütál, és az előzetes becslések alapján akár 90 millió dolláros hétvégi bevételt is hozhat, míg ezt további 80-90 millióval fejelheti meg a nemzetközi piacokról.

A Dűne 2 már a hazai mozikban is látható.

akció | dráma | kaland | sci-fi

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»