Dűne 2: Jó híreink vannak a sci-fi rajongóknak

Kétségtelen, hogy a tavalyi év egyik legnagyobb filmes zenzációjának a Denis Villeneuve rendezésében készült Dűne adaptáció számít, amely tíz jelölést kapott az idei Oscar-gálán.

Ettől függetlenül a Dűnét sem kerülték el a kritikus vélemények, sokak szerint ugyanis a film cselekménye szinte teljesen mellékvágányra helyezte a Harkonnen szálat, így Dave Bautista Glossu Rabbanja és Stellan Skarsgård által megformált báró is alig kapott játékidőt.

A megjelenést követően nem váratott magára sokáig a hír sem, hogy a Villeneuve valójában több részesre tervezte a Dűnét, a rendező pedig egy friss interjúban el is árulta, hogy a folytatásban jobban megismerhetjük majd ezeket a karaktereket.

“A második részben néhány új karakter is bemutatkozik, már nagyon korán meghoztam azt a döntést, miszerint az első rész inkább Paul Atreidesről és a Bene Gesseritről fog szólni, valamint arról, hogy milyen élményt jelent neki, amikor először kerül kapcsolatba egy másik kultúrával. A folytatásban sokkal több lesz a Harkonnen-anyag” - mondta Villeneuve.

A rendező azt is elmondta, hogy a nyár végéig lezárul a második rész forgatása. “A folytatás nagyobb kihívást jelent mindannyiunk számára, de tudjuk, hova szeretnénk eljutni, és persze a forgatókönyv is meg van írva. Szóval magabiztos vagyok. Az egyetlen nagy “ismeretlent” számomra jelenleg a világjárvány jelenti" - tette hozzá Villeneuve.

A Dűne 2 a tervek szerint 2023. októberében kerül a mozikba.

82 Dűne  (2021)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Paul Atreides (Timothée Chalamet) egy zseniális és tehetséges fiatal férfi, aki hatalmas tettek véghez vitelére hivatott. Paulnak el kell utaznia az univerzum legveszélyesebb... több»