Eddig kellett várni, hogy kiderüljön, miért építette Anakin Skywalker C-3PO-t

Az, hogy Anakin Skywalker építette gyerekkorában C-3PO-t, egyike a Star Wars franchise szinte elfeledett apróságainak. Mindenki a Skywalker család történetével, na és persze a Jedik és Sithek közti harccal volt elfoglalva. Azt pedig, hogy egyáltalán az ifjú Anakin miért is építette meg a droidot, egészen a közelmúltig nem volt teljesen egyértelmű.

A Star Wars I. rész - Baljós árnyakban láthattuk, amint a kis Anakin a Tattooine-on tengeti napjait rabszolga anyjával. Szabadidejében pedig egy szeméttelepen talált droidon dolgozott, amelyből végül C-3PO lett. A protokoll droid nem kevesebb, mint hatmillió különböző nyelven képes kommunikálni. De mégis miért volt szüksége a szolgasorban élő fiatalnak egy ilyen protokoll droidra?

Erre a kérdésre a mozik nem igazán adtak választ, és az eddig megjelent képregények és könyvek is legfeljebb érintőlegesen foglalkoztak vele. A közelmúltban egy vadonatúj kötetben végre megszületett a magyarázat. A könyv a Skywalker: A Family at War címet viseli, és tulajdonképpen a Skywalker család teljes történetét meséli el.

Ennek egyik fejezetében olvashatunk Anakin és C-3PO kapcsolatáról. Ebből kiderül, hogy a fiatal gyermek arról álmodozott, hogy egy nap anyjával elhagyják a Tattooine-t. Beutazzák a galaxist és messzi vidékeken mindenféle kalandokban lesz részük. Természetes, hogy ilyenkor egy sor olyan néppel és fajjal találkoznak, akikkel egyedül nem tudnák megértetni magukat. Ezért jön jól C-3PO, aki elkísérné őket e kalandokra, és biztosítaná, hogy bárhol, bárkivel tudjanak rendesen kommunikálni.

Ennek fényében már nem annyira vidám, hogy a kis Anakint Obi Wan elhozta a bolygóról, míg az anyját hátra hagyták. És bár Shmi végül megtalálta a maga boldogságát, így is szomorú véget ért. Azt pedig már sosem tudhatjuk meg, hogy mivé vált volna Anakin Skywalker, ha a Jedik beleszólása nélkül, az anyjával együtt jutott volna ki a bolygóról.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A Star Wars I. rész: Baljós árnyak a legendás trilógia első előzményfilmje, amelyből megtudhatjuk, hogy Palpatine szenátor miként növeli politikai befolyását a Kereskedelmi... több»