A Mátrix, mely 1999-es premierjét követően hatalmas hatást gyakorolt a filmiparra, idén ünnepli a 25. évfordulóját. Ennek alkalmából a Pannónia Movie Kft. egy hétre visszahozza a mozikba ezt a kultikus alkotást.

A vetítések május 30-tól június 5-ig lesznek láthatók két budapesti moziban, a Lurdy Moziban szinkronos, míg a Cinema MOM-ban feliratos formátumban. Az esemény célja, hogy a szervezők méltóképpen ünnepeljék Keanu Reeves, Laurence Fishburne és Carrie-Anne Moss filmjének negyedszázados jubileumát.

A Mátrix, éppúgy emlékezetes maradt a vizuális effektusai, mint a történeti mélysége miatt, többek között olyan újításokat vezetett be, mint a bullet time effektus, mely a játékiparban is nagy népszerűségre tett szert.

A Lily és Lana Wachowski rendezésében film a legfrissebb 4K változatban tér vissza a mozikba, így a nézők a lehető legjobb minőségben élvezhetik a látványos jeleneteket és az emlékezetes zenéket.

92 Mátrix  (1999)

akció | sci-fi

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheusszal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek... több»