A Bosszúállók: Végjátékkal olyan karakterektől vettünk búcsút, mint a Fekete özvegy (bár neki még van egy jelenése idén tavasszal), Vasember vagy épp Amerika kapitány. Az ő idejük lejárt, a Marvel moziverzum mostantól inkább Pókemberre, Doctor Strange-re, Marvel kapitányra és Thorra koncentrál, de persze jönnek az új arcok is. De van egy kérdés: mi a helyzet Hulkkal?

Nos, erre a kérdésre ki tudhatná jobban a választ, mint a dühös zöld izomkolosszust alakító Mark Ruffalo? A napokban egy beszélgetős műsorban volt jelenése a színésznek, ahol nem is kerülhette el a témát, jött is a kérdés: látjuk-e még valaha Hulkot a mozivásznon? És jött is rá a válasz: „fogalmam sincs”.

Úgy tűnik, egyelőre olyannyira kétesélyes a karakter jövője, hogy még az egyébként pletykás színész sem tud róla semmit. Pedig ő aztán tényleg mindig is szeretett információmorzsákat szórni az erre éhes rajongóknak. Most viszont ő is tanácstalannak tűnt, ami azt jelenti, hogy valóban nem lehet még tudni, mik a Marvel és a Disney tervei a karakterrel.

Hulk sorsa kezdettől fogva igen göröngyös volt, hiszen az önálló filmjei lényegében mind megbuktak. Csak a Bosszúállókba beemelés és Mark Ruffalo szerepvállalása lendített rajta, de annyira, hogy apránként az egyik közönségkedvenc szuperhőssé vált. Ehhez képest igazán sosem játszott központi figurát, legfeljebb csak a Thor: Ragnarökben, ahol végre igazán eltalálták a Hulk-jelenséget a készítők. Amihez képest a két utolsó Bosszúállók epizód igazi csalódást keltő visszalépés volt.

Ugyanakkor a Végjáték tekinthető Hulk történetének záró akkordjának is, hiszen a régi Hulk már a múlté, Dr. Bannernek sikerült a zöld dühöngő óriást megzaboláznia és a két végletes állapota közötti arany középutat megtalálva zöld észlény óriássá változnia.

Másfelől viszont a Disney tervei között szerepel egy SheHulk sorozat is, amelynek főhőse épp Dr. Banner unokatestvére lesz. Ha valahol, hát itt lehet még keresnivalója Ruffalo karakterének is.