Ismerve a kínai cenzúrát és szigort, könnyen elképzelhető, hogy a Marvel egy apró (de vélhetően még véletlenül sem véletlen) részlet miatt igen komoly piactól eshet el. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ezen a héten kerülhet a mozikba a Doctor Strange az őrület multiverzumában, amelytől óriási sikert várnak. De van pár ország, ahol már most be van tiltva a film és nem kizárt, hogy Kína is csatlakozik ezekhez.

Több arab országban azért tiltották be előre a filmet, mert a Marvel nem hajlandó kivágni egy nagyjából 12 másodperces párbeszédet. Ebben a nyíltan meleg America Chavez a két anyjáról beszél, ez verte ki a biztosítékot arrafelé. De Kínában egészen más miatt húzhatja a száját a kormány.

A film egyik jelenetében ugyanis a kínai közösségi médiában kiszúrtak egy igen apró részletet. Egy újságos kioszk látható, amelyen a The Epoch Times nevű újságra és nyíltan a kínai kommunista rezsimmel szemben álló médiavállalatra utalnak. Márpedig az ilyesmit nem szokták arrafelé szeretni.

Egyelőre nem született hivatalos döntés arról, hogy emiatt tiltólistára teszik-e Kínában a filmet vagy sem. Ha így döntenének, azzal a Marvel a globális piac egyik legnagyobb régióját veszítené el, ami nagyon érzékenyen érintené a film bevételi terveit is. Így nem elképzelhetetlen, hogy a Kínába szánt változatból eltávolítsák azt a bizonyos kioszkot a képről.