Hiába tervezett James Cameron trilógiát, a Terminator: Sötét végzet a hétvégén a viszonylag pozitív kritikák ellenére is megbukott a mozikasszáknál. A stúdiónak jókora veszteséget kell majd elkönyvelnie.

Mindössze 29 millió dollárral kezdte meg mozis szereplését a Terminator: Sötét végzet, ami a THR elemzése szerint 120 milliós buktát jelent a filmet finanszírozó három cégnek.

Az idén 35 éves franchise legújabb epizódja 180 milliós büdzséből készült, amit a Paramount, a Skydance és a 20th Cenutry Fox egyenlően osztott el, és közösen kell lenyelniük a veszteséget is. Mivel a Foxot időközben bekebelezte a Disney, így ez már az ő dolguk, de hasonló okokból idén már egyszer meggyűlt a bajuk a stúdió „hagyatékával”, a szintén nagyot hasaló Sötét főnix-szel.

A Sötét végzet a nemzetközi piacokon sem robbantott kasszát, Kínában is csak 28 millióig jutott, mindent egybevetve pedig a teljes veszteség valahol 110 és 130 millió közé eshet az elemzők szerint.

A film idehaza 55 ezer nézőt vonzott a mozikba a hétvégén, amivel csak egy hajszállal teljesített jobban, mint a 2015-ös Genisys.

Via THR