Matthew Perry elárulta, hogy eladó házak "nyílt napjaira" (amikor bárki elmehet megnézni a hirdetett ingatlant az USA-ban) járt azzal a szándékkal, hogy tablettákat lopjon, hogy táplálja napi Vicodin függőségét.

Az új Diane Sawyer/ABC News interjúban, amely még több fényt derít a függőséggel vívott gyötrelmes harcára, az 53 éves Perry azt mondta, nem hiszi, hogy bárki is gyanította volna, hogy Chandler Bing, a Jóbarátok édes karaktere a tolvaj.

"Vasárnaponként az épp megtekinthető házak nyílt napjaira mentem, és az ott lévő mosdókba siettem, hogy megnézzem, milyen tabletták vannak ott, és ellopjam őket. És azt hiszem, azt gondolták: "Hát, kizárt, hogy Chandler bejött és lopott tőlünk". Perry a nyitott házak stratégiáját a "legfurcsább dolognak" nevezte, amit az 55 tablettája megszerzése érdekében tett.

A színész, aki elmondta, tudta, hogy ennyi Vicodinra van szüksége, különben "nagyon rosszul lesz", azt is elárulta, hogy színlelt migrénre panaszkodott, hogy megkapja a vényköteles gyógyszert: "Mindenfélét csináltam - egy csomó orvos, kamu migrén, meg minden ilyesmi' - magyarázta. Az ABC szerint Perry azt mondja, hogy körülbelül 65 alkalommal volt detoxikálóban. 

A közelgő interjú előzetesében Perry arra is visszaemlékszik, hogy kómába esett, és 'nagyon kis híján menekült csak meg a haláltól'. A színész a kábítószerrel való küzdelmének intim részleteit a november 1-jén megjelenő, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing című memoárjában tárta fel. 

A Page Six által megszerzett részletben a színész arról beszélt, hogy az opioidoktól és alkoholtól való függősége hogyan befolyásolta a képernyőn való megjelenését, és elárulta, hogy az NBC vígjátéksorozatát nézők a súlya és a szakálla hossza alapján kitalálhatják, milyen súlyos volt a drogfogyasztása.

"A függőségem pályáját nyomon követhetjük, ha évadról évadra mérjük a súlyomat - írta a könyvben -  Amikor súlytöbbletem van, akkor alkohol; amikor sovány vagyok, akkor tabletták; amikor kecskeszakállam van, akkor sok tabletta."

A színész gyakorlatilag egy éjszaka alatt vált nemzetközi szenzációvá, miután 1994-ben megkapta Chandler Bing szerepét a Jóbarátokban. De míg a képernyőn vicces és szívmelengető fickónak tűnt, akinek mindig mosolygott az arca, a színfalak mögött a sztár a drogfüggőség, az alkoholfogyasztás és a túladagolás lefelé tartó spiráljával nézett szembe, ami miatt mindössze 2 százalék esélye volt a túlélésre.

Perry a People magazinnak nemrég a könyvéről szóló beszélgetés során elmondta, hogy a drogokhoz fordult, hogy megbirkózzon a hatalmas hírnévvel és nyomással, ami minden idők egyik legnépszerűbb sorozatának főszereplésével járt - elárulta, hogy 14 műtétre volt szüksége a hasán, és 15 különböző alkalommal volt elvonón a drog- és alkoholfogyasztása miatt.

1997-ben Perry jet ski balesetet szenvedett, és Vicodint, egy erős és függőséget okozó fájdalomcsillapítót írtak fel neki - ami végül a függőséggel folytatott, évekig tartó küzdelembe torkollott. A komikus bevallotta, hogy karrierje csúcsán napi 55 fájdalomcsillapítót szedett, és mindössze 58 kilóra esett vissza.