'Elég ebből a woke baromságból': Rob Schneider kifakadt, miután arról szóltak a hírek, hogy le kellett rövidítenie a durva és vulgárisnak vélt stand-up előadását

"Nem változtatok az anyagomon, és nem kérek bocsánatot a vicceimért senkitől" - mondta Schneider, amikor az esetről kérdezték.

"Elég ebből a woke baromságból. Amerikának elege van belőle. Azért csináltam 50 percet, mert ezért fizettek nekem [Schneider egyébként azt is elmondta, hogy 50 ezer dollárt keresett a fellépéssel. Ezt eddig senki sem cáfolta, de nem is erősítette meg a másik oldalról.]. Senki nem távolított el a színpadról. Valaki integetett nekem az ötvenedik percnél."

De mi történt Schneider szerint?

Rob Schneider cáfolja a Politico nemrégiben kiadott jelentését - írt a Vanity Fair -, amely azt állítja, hogy a tavaly egy republikánus törvényhozóknak tartott networking eseményen előadott stand-up comedy szettjét megkurtították, miután a viccei visszafelé sültek el. Cindy Hyde-Smith szenátor állítólag kisétált a teremből, és a szettet állítólag már 10 perc után félbeszakították.

A Politico beszámolója szerint Schneider szettje tele volt "trágár" anyaggal, és néhány vicc "az ázsiai embereknek szólt", többek között a "koreai bordélyházakról". A humorista a TMZ-nek elmondta, hogy ezek közül a viccek közül sok valóban szerepelt a 2020-as Netflixes, Rob Schneider: Ázsiai édesanya, mexikói gyerekek című műsorában.

És a másik oldal nézőpontja?

Hyde-Smith szenátor szóvivője a Politico című lapnak azt mondta, hogy Schneider szettje "durva és vulgáris" volt, hozzátéve: "Nem kellett volna végighallgatnia, ezért felállt és elment".

A Szenátusi Munkacsoport ügyvezető igazgatója, James Kimmey volt az, aki állítólag megszakította Schneider szettjét. A szervezet állítólag a következő e-mailt küldte a rendezvény 150 résztvevőjének:

"Bár mindent megteszünk azért, hogy programunk minden aspektusa professzionális, udvarias és megfelelő legyen, őszintén sajnáljuk, hogy a tegnap esti programon a szórakoztató műsor nem felelt meg ennek a célnak."

A szenátusi munkacsoport képviselője a Politico című lapnak elmondta, hogy Schneider "figyelmen kívül hagyta a Kimmeyvel kötött szóbeli megállapodását, miszerint viszonylag visszafogott lesz a műsora."