Életfogytiglani börtönre ítélhetik a Breaking Bad-film színészét

Johnny Ortizt a legtöbben az El Caminoból ismerhették meg, a 24 éves színésznek most igencsak súlyos vádakkal kell szembenéznie.

Ortizt még májusban vették őrizetbe gyilkosság vádjával, a fiatal sztár feltételezhetően egy bizonyos Armando Miguel Navarroval követte a bűncselekményt, bár jogerős ítélet még nem született az ügyben. A bíróság korábban 1 125 000 dollárban határozta meg a váltságdíjat, hogy Ortiz szabadlábon védekezhessen.

A család kiáll a színész mellett, így szinte azonnal gyűjtésbe kezdtek, hogy az összeget kifizethessék, hivatalos közleményükben azt is hangsúlyozták, hogy aktívan jótékonykodik és tesz a közösségéért.

“Johnny jelenti a családunk számára a mindent. Egy olyan ügyben kell helytállnia, amelyben ő maga ártatlan. Szeretnénk, ha családtagunk ismét közöttünk lehetne” - olvasható a közleményben.

Egyelőre tisztázatlanok a gyilkosság körülményei, bár a nyomozás korábban kiderítette, hogy Navarro nevezhető meg elkövetőként. Ortizt 25 évtől életfogytiglani börtönbüntetés veszélyezteti.