Elhunyt A galaxis őrzői Mordályát ihlető mosómedve

Oreo, a mosómedve 9 éved korában, rövid betegség után hunyt el. A szomorú hírt a A galaxis őrzői hivatalos Facebook-oldala tudatta rajongókkal: Oreo ugyanis sokkal több volt, mint egy átlagos mosómedve.

Ő inspirálta ugyanis a filmekben szereplő Mordály karakterét, vagyis róla mintázták a beszélő mosómedve mozgásának és mimikájának jó részét. A film rendezője, James Gunn rendszeresen posztolt az állatról képet, és igen sok időt töltött vele – Oreo volt ugyanis az egyetlen kézhez szoktatott, szelíd mosómedve a forgatáson.

Oreo még a film vörös szőnyeges eseményein is megjelent, és nagyon jól tűrte a rivaldafényt – ám a hírnév sosem szállt a fejébe.

A bejegyzés szerint Oreo remek társaságnak bizonyult minden ember és állat számára, örömmel látogatott meg beteg gyerekeket, és láthatóan élvezte, akármit is csinált. Ő volt a mosómedvék tökéletes nagykövete.

Oreót mindössze két napos korában fogadták örökbe, mivel az anyja nem tudta szoptatni az almot. Őt azért választották ki, mert sokkal hamarabb tanult meg üvegből inni, mint testvérei, ám ennek ellenére nagyon kicsi volt az esélye annak, hogy túléli a megpróbáltatásokat. Ez szerencsére így alakult, és még hosszú éveken keresztül okozhatott sok örömöt és vidám percet környezetének.

Nyugodj békében, Oreo.