Elhunyt a Trónok harca színésze, Wilko Johnson

Elhunyt Wilko Johnson színész és zenész.

Halálának hírét zenekara közölte a nyilvánossággal: “Ezt a bejelentést soha nem akartuk megtenni, és ezt nagyon nehéz szívvel tesszük: Wilko Johnson meghalt.” A közleményben arról is írnak, hogy Johnson november 21-én hunyt el otthonában.

A John Peter Wilkinson néven született John Wilkinson a hetvenes években gitárosként a punk mozgalom egyik vezéralakja volt. Miután 1977-ben elhagyta első zenekarát, 1980-82 között csatlakozott Ian Dury and the Blockheads-hez, majd megalapította a Wilko Johnson Bandet, amely a mai napig működik.

Színészként 2011-ben debütált a nagysikerű Trónok harca című sorozat első évadában, amelyben ő alakította Illyn Payne-t. Ebben a szerepben leginkább azért emlékeznek rá, mert ő volt az, aki az első évad végén sokkoló fordulattal végzett Sean Bean karakterével, Ned Starkkal. Ezt követően több dokumentumfilm narrátoraként működött közre.

2013-ban Johnson bejelentette, hogy késői stádiumú hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, betegségéből azonban fel tudott épülni, így visszatért a zenéléshez.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Wilko Johnson

Wilko Johnson

szül. 1947. 07. 14. - elhunyt 2022. 11. 21.
Canvey Island, Egyesült Királyság
A John Peter Wilkinson néven született John Wilkinson a hetvenes években gitárosként a punk mozgalom egyik vezéralakja volt. Miután 1977-ben elhagyta első zenekarát, 1980-82 között csatlakozott Ian Dury and the Blockheads-hez, majd megalapította a Wilko Johnson Bandet, amely a mai napig működik. Színészként 2011-ben debütált a... több»