Elhunyt Afred Sole, az Alice, édes Alice! című kulthorror rendezője

78 éves korában elhunyt Alfred Sole látványtervező.

Alfred Sole olyan nagysikerű sorozatokon dolgozott, mint a Veronica Mars, a Castle és az új MacGyver. Halálának hírét unokatestvére, Dante Tomaselli filmes rendező közölte a nyilvánossággal a közösségi médiában.

Sole 1972-ben készítette el a nagyobb botrány kavart Deep Sleep című filmjét, amelyet a megjelenést követően nem sokkal vissza is hívtak a mozikból az obszcén tartalma miatt. Második filmje, az Alice, édes Alice! 1976-ban debütált a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon, a film főszerepét egyébként az akkor mindössze 10 éves  Brooke Shields alakítja.

Utolsó nagyjátékfilmes rendezése, A sátán keze 1982-ben jelent meg, amely a bevétel terén végül nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Sole a későbbiekben látványtervezőként folytatta pályafutását.

Nyugodjék békében!

34 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Alfred Sole

Alfred Sole

szül. 1943. 07. 02. - elhunyt 2022. 02. 14.
Paterson, New Jersey, Egyesült Államok
Alfred Sole olyan nagysikerű sorozatokon dolgozott, mint a Veronica Mars, a Castle és az új MacGyver. Sole 1972-ben készítette el a nagyobb botrány kavart Deep Sleep című filmjét, amelyet a megjelenést követően nem sokkal vissza is hívtak a mozikból az obszcén tartalma miatt. Második filmje, az Alice, édes Alice! 1976-ban debütált a... több»

Filmek: Glory Daze