Rick Castle, az egyik legsikeresebb krimiíró alkotói válságba kerül, ekkor azonban a rendőrség a segítségét kéri. Sikerül elérnie, hogy rendőrségi tanácsadóként Kate Beckett mellett dolgozhasson, azonban a nő egyáltalán nem rajong az ötletért. A folyton civódó párós azonban sikeresen veszi… több»
Főleg Stana Katic miatt kezdtem bele a soriba, de nem bántam meg. Izgalmas és komikus volt sokszor végignézni ahogy a két fő karakter, a nyomozónő és az író évődik egymással, pedig nyilvánvaló, hogy tetszenek egymásnak. Izgalmas pörgős sorozat remek háttértörténetekkel. A zenéit kifejezetten imádtam.
Eredeti nyelven a rendőrkapitányt, aki nő, mindig "Sir"-nek szólítják, ami magyarul uramnak felel meg .
(AngelCass)A sorozatban a főszereplők kizárólag a vezetéknevükön szólítják egymást. Castle akkor kezdte el a Kate nevet használni, mikor már összemelegedtek, viszont Backet szinte sose szólította Richardnak Castle-t.
(AngelCass)Becket megemlíti, hogy gondolkodott a jogi pályán. Ez utalás Stana Katic korábbi szerepére, a Sister Cities-re, ahol ügyvédet játszott.
(AngelCass)A sorozatban Beckett egyke; az őt megformáló színésznőnek, Stana Katic-nak nehéz lehetett ezt eljátszani, mert a valóságban 5 kisebb testvére van .
(AngelCass)A sorozat első részét Nathan Fillion (Castle) 38. születésnapja előtt sugározták, míg az utolsó rész után Stana Katic (Beckett) ünnepelhette 38. életévét.
(AngelCass)