Elhunyt az Oscar-díjas filmes zeneszerző, Marilyn Bergman

93 éves korában elhunyt Marilyn Bergman Oscar-díjas filmes zeneszerző.

Marilyn Bergman Hollywood egyik legkiemelkedőbb filmes zeneszerzőjének és dalszövegírójának számít, aki pályafutása során három Oscar-, négy Emmy-, három Grammy-, két Golden Globe-díjat nyert el. Férjével, Alan Bergmannal közösen dolgoztak a "The Windmills of Your Mind", a "The Way We Were" című dalonkon és a Yentl című film zenéjén. 

Tanulmányait a  a New York-i High School of Music and Art zenei szakán végezte, majd pszichológiát és angolt tanult a New York-i Egyetemen.

Nevéhez olyan népszerű dalok kötődnek, mint "It Might Be You" az Aranyoskámból, a "How Do You Keep The Music Playing?" a Házasodjunk, vagy tán mégse?-ből, a "Papa Can You Hear Me?" és a "The Way He Makes Me Feel" a Yentl-ből, valamint a "What Are You Doing the Rest of Your Life?" a The Happy Ending-ből.

Filmes pályafutása mellett kiemelkedő tevékenységet végzett aktivistaként, Az AFI 1974-ben hozta létre a Női Rendezői Műhelyt, amelynek első tagjai között volt ott.

Marilyn Bergmant férje, Alan Bergman, lányuk és vejük, Julie Bergman és iLan Azoulai, valamint unokája, Emily Sender gyászolják.

Nyugodjék békében!

10 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZÍTETT EL A VILÁG

#1
Marilyn Bergman

Marilyn Bergman

szül. 1929. 11. 10. - elhunyt 2022. 01. 08.
Brooklyn, New York, Egyesült Államok
Marilyn Bergman Hollywood egyik legkiemelkedőbb filmes zeneszerzőjének és dalszövegírójának számít, aki pályafutása során három Oscar-, négy Emmy-, három Grammy-, két Golden Globe-díjat nyert el. Férjével, Alan Bergmannal közösen dolgoztak a "The Windmills of Your Mind", a "The Way We Were" című dalonkon és a Yentl című film... több»