Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
10
Vélemények
11
Képek
2
Videók
Aranyoskám
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

legújabb vélemény

Untatott,és a humoros részek sem kötöttek le igazán.Na de hát a kisujjunk sem egyforma.Gyengének értékelem,Murray nekem megint harmatos volt,és itt Hoffmann sem tudta megmenteni ezt a humortalan vígjátékot.Szigorúan két csillag.

 
Deku   2017. 12. 10.

Kikészített ez az unott rossz és gyenge film. A látványra nem volt panasz de ezen kívül minden rossz. Igazán gyenge alakítás volt ez a szereplőktől is és így nem jött át a film.


 
Ghotik   2016. 10. 03.

Igazán jó, időtálló klasszikus vígjáték, aminek a humora is nagyon jó. Szórakoztató, jó kikapcsolódást nyújtó film karakteres, jól alakító színészekkel. A sztorija ötletes.

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Nekem ez a film unalmas volt sokak véleményével ellentétben. Nem igazán értettem a valódi mondanivalóját. Voltak benne szórakoztató, nevettető részek, ami azonban szerintem kevés.

 
sptt   2020. 06. 27.

Azon kevés filmek egyike, amit már többször megnéztem, legalább ötször, 2-3 évente, de nem unom. Dustin Hoffman zseniális, de a többiek is jót játszanak, az a jelenet pedig, amikor Hoffman leveszi a parókát és végigveszik a főszereplők reakcióját - fenomenális! Hihetetlen, hogy egy közel 40 éves film ennyire működik ma is, ennyire hibátlan, ugyanakkor fájó, hogy kevés ehhez hasonló, minőségi vígjáték készül napjainkban. Remélem, 3 év múlva találkozunk és akkor is ennyire szeretni foglak!

 
vargaeszter82@freemail.hu   2015. 11. 11.

Időtálló klasszikus film eredeti humorral és profi színészi alakítással. D.Hoffmann Nagyon jól szerepel benne nem csalódtam. Akár többször is nézhető szórakoztató film.

 
Henczi   2015. 05. 29.

Dustin Hoffmann egyik legjobb filmje, nagyon meggyőzően alakít benne. Igényes humorú, jól összerakott, időtálló film, ami tényleg szórakoztató, jókedvre derítő és érdekes az alapsztori. Érdemes megnézni!

Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Jessica Lange
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Jessica Lange
Dustin Hoffman

A film összbevétele 177 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Minden kétséget kizáróan ez a film teljes joggal szerepelhet az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz filmkatalógusba.

(Norbi)
 

A filmet három éves késéssel, 1985-ben mutatták be Magyarországon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dustin Hoffman még korábbi színésztársát, Jon Voightot is át tudta verni: egyszer, amikor Voight épp egy étteremben volt, Hoffman odament hozzá nőnek öltözve, s Voight végig azt hitte róla, hogy egy rajongója.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bill Murray a legtöbb sorát improvizálta a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jessica Lange-et az ügynöke vette rá, hogy szerepeljen a filmben. Az ügynök azzal győzte meg a színésznőt, hogy a sok drámai szerep után szüksége van egy vígjátékra is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Geena Davis karaktere az eredeti forgatókönyv szerint csak egy jelenetben szerepelt volna, ám a tehetséges színésznő meggyőzte a rendezőt, így a szerepét megnövelték.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dustin Hoffman "női hangjának" kialakításában Meryl Streep is segített, akivel három évvel korábban, a Kramer kontra Kramerben dolgozott együtt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1982-ben.

(dulkap)
 

1982-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 2. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.