Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Érdekességek: Aranyoskám (1982)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 177 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Minden kétséget kizáróan ez a film teljes joggal szerepelhet az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz filmkatalógusba.

(Norbi)
 

A filmet három éves késéssel, 1985-ben mutatták be Magyarországon.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Dustin Hoffman még korábbi színésztársát, Jon Voightot is át tudta verni: egyszer, amikor Voight épp egy étteremben volt, Hoffman odament hozzá nőnek öltözve, s Voight végig azt hitte róla, hogy egy rajongója.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Bill Murray a legtöbb sorát improvizálta a filmben.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jessica Lange-et az ügynöke vette rá, hogy szerepeljen a filmben. Az ügynök azzal győzte meg a színésznőt, hogy a sok drámai szerep után szüksége van egy vígjátékra is.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Geena Davis karaktere az eredeti forgatókönyv szerint csak egy jelenetben szerepelt volna, ám a tehetséges színésznő meggyőzte a rendezőt, így a szerepét megnövelték.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Dustin Hoffman "női hangjának" kialakításában Meryl Streep is segített, akivel három évvel korábban, a Kramer kontra Kramerben dolgozott együtt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1982-ben.

(dulkap)
 

1982-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 2. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 69. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Hogy kipróbálja a női karakterét, Dustin Hoffman elment beöltözve egy szülői értekezletre, mint a lánya nagynénje. Senki nem vette észre a csalást.

(kázsé)
 

A filmben Dorothy déli akcentussal beszél, mert Dustin Hoffman úgy találta, ezzel az akcentussal nőiesebb a hangja.

(kázsé)
 

A forgatás alatt csak akkor adtak át rossz híreket Dustin Hoffmannak, amikor nőnek volt öltözve. Azt mondták, nőként sokkal kedvesebb volt.

(kázsé)
 

Peter Sellers és Michael Caine is elutasították Michael Dorsey szerepét.

(kázsé)
 

Dustin Hoffman javasolta a film címét.

(kázsé)
 

Eredetileg Cher is játszott volna a filmben.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.