Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
81%

Harry és Sally (1989)

When Harry Met Sally...
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
indingo   2020. 02. 27.

legújabb vélemény

0

Amikor először láttam roppant unalmasnak találtam, de most érettebb fejjel megláttam benne az értelmet. A férfi és a nő mennyire különböző és mégis mennyire összhangba tudnak kerülni és ki tudja megmondani ki kihez vonzódik és vajon mikor találjuk m... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 22.

0
Életszagú romkom

A film arra a klasszikus kérdésre keresi a választ, hogy létezik-e barátság férfi és nő között. Ha állást kellene foglalnom ebben a kérdésben, akkor én is Harry véleménye mellett tenném le a voksomat. Persze létezhetnek kivételek, de csak nagyon elvé... teljes kritika»


 
Adepto   2016. 01. 25.

0

Én azért néztem meg, mert a Gleeben felhozzák példaként és kíváncsi lettem. Érdekes film, mert az örök kérdést (is) feszegeti, lehet-e nő és férfi között barátság. Mindemellett habár valóban elavultnak tűnhetnek a ruhák, a frizurák, vagy a technikai ... több»

 
sziazo   2015. 11. 04.

0

Ha szereted a vintage Woody Allent, szeretni fogod az új Rob Reinert. És ami a legérdekesebb benne, hogy ellenáll az időnek. Ugyanolyan szórakoztató ma is megnézni, mint akkor. Lehet, hogy a helyszínek, az öltözékek avulnak, de az érzések nem.

 
necum   2015. 06. 25.

0

Ez a film egy menthetetlenül aranyos romantikus klasszikus... Őszinte, emberi, szerethető, kellemes. Nem akar túl sok lenni, és nem is lesz túl kevés. Végigvisz minket egy történeten, amivel mind tudunk azonosulni, magunkra és barátainkra ismerünk be... több»

 
Durran   2015. 05. 24.

0

Egyetlen egy korszak van, amiben rossz ötlet megnézni: ha az ember kétségbeesetten egyedül van, és régóta, menthetetlenül elkerüli a szerelem... Ahogy megragadják a részletekben az ördögöt, tényleg megfacsarják az ember szívét. Ez a szép ebben a film... több»

Galéria (13)

Meg Ryan
Billy Crystal
Bruno Kirby
Carrie Fisher

Videók (2)

A film összbevétele 93 083 444 dollár volt (imdb.com).

 

Harry és Sally stáblista közbeni jelenetében, amikor a közös életükről beszélnek, Meg Ryan és Billy Crystal végig improvizáltak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rob Reiner és Billy Crystal a valóságban jó barátok. A külön ágyban, telefonon keresztüli, közös Casablanca nézős jelenetet is az ő közös szokásukról mintázták. Állítólag gyakran "házimoziztak" közösen ezzel a módszerrel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film készítésének terve éppen akkor került szóba, amikor Rob Reiner, a rendező elvált feleségétől, Penny Marshalltól és épp a szingliség nehézségeivel küszködött. Nora Ephron, forgatókönyvíró az ő helyzetéből merített ihletet a történet megírásához és Harry személyiségéhez. Sally-t saját magáról mintázta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Castle Rock Enterainment stúdió 2. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 23. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

A híres "Azt kérem, amit ő is kért" mondatot mondta, aki a rendező, Rob Reiner édesanyja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyvíró elmondása szerint, a szállóigévé vált sor: "Azt kérem, amit ő is kért", Billy Crystal javaslata volt.

(SódóGA)
 

Harry a filmben Stephen King egyik könyvét, a Miseryt olvassa. A rendező, Rob Reiner következő filmje ennek a regények az adaptációja volt.

(SódóGA)
 

Sally válogatósságát maga Nora Ephron ihlette. Amikor rendező látta őt enni, és megjegyzést tett erre, Nora annyit felelt: „Én úgy szeretem, ahogy szeretem.” Ez a mondat bele is került a filmbe. Egy alkalommal a film forgatókönyvírója repülőn utazott, és nagyon pontos leírást adott, mit szeretne enni. A stewardess visszakérdezett: „Látta azt a filmet, hogy Amikor Harry és Sally találkoztak?”

(SódóGA)
 

Amikor a házasok elmesélik a történeteiket, hogyan is találkoztak, azok mind igaz történetek, amiket a rendező gyűjtött össze a filmhez.

(SódóGA)
 
Rob Reiner egy mára már méltán kultikus magasságokba emelkedő alkotással ajándékozott meg bennünket. 10/10 több»