Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Harry és Sally (1989)

When Harry Met Sally...
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 22.
Életszagú romkom

A film arra a klasszikus kérdésre keresi a választ, hogy létezik-e barátság férfi és nő között. Ha állást kellene foglalnom ebben a kérdésben, akkor én is Harry véleménye mellett tenném le a voksomat. Persze létezhetnek kivételek, de csak nagyon elvétve. Rátérve a filmre: igen, a 80-as, 90-es években még tudtak élvezhető romantikus vígjátékokat csinálni, a Harry és Sally az egyik legjobb a kategóriájában, amelyben nyilván nagy szerepe van a színészeknek: Meg Ryan a műfaj egyik legnevesebb képviselője, s meg kell hagyni, hogy gyönyörű ebben a filmben (ez azóta a semmivé lett, hála nem kevés plasztikai műtétének). Ő tipikusan azt a stílust képviseli, amellyel el lehetett adni a romkomokat, a s... több»

 
Adepto   2016. 01. 25.

Én azért néztem meg, mert a Gleeben felhozzák példaként és kíváncsi lettem. Érdekes film, mert az örök kérdést (is) feszegeti, lehet-e nő és férfi között barátság. Mindemellett habár valóban elavultnak tűnhetnek a ruhák, a frizurák, vagy a technikai eszközök, de ettől még élvezhető. Nekem nem lett kultfilmem, de lehet igaza van annak, aki azt íra, hogy nem mindegy mikor látja az ember. Lehet, hogy ha a jövőben újra megnézem, megint más lesz a véleményem róla.


 
sziazo   2015. 11. 04.

Ha szereted a vintage Woody Allent, szeretni fogod az új Rob Reinert. És ami a legérdekesebb benne, hogy ellenáll az időnek. Ugyanolyan szórakoztató ma is megnézni, mint akkor. Lehet, hogy a helyszínek, az öltözékek avulnak, de az érzések nem.

 
necum   2015. 06. 25.

Ez a film egy menthetetlenül aranyos romantikus klasszikus... Őszinte, emberi, szerethető, kellemes. Nem akar túl sok lenni, és nem is lesz túl kevés. Végigvisz minket egy történeten, amivel mind tudunk azonosulni, magunkra és barátainkra ismerünk benne. Szépen keveri a barátság, a szerelem, az idő kategóriáit, és az üzenete mélyén a múlhatatlan szimpátia rejtőzik, ami nem címkékben gondolkodik, s pont mert oly igazi, egyszerre nagyon nehéz megsemmisíteni, mégis törékeny és óvni kell. Érdekes játszma ez.

 
Durran   2015. 05. 24.

Egyetlen egy korszak van, amiben rossz ötlet megnézni: ha az ember kétségbeesetten egyedül van, és régóta, menthetetlenül elkerüli a szerelem... Ahogy megragadják a részletekben az ördögöt, tényleg megfacsarják az ember szívét. Ez a szép ebben a filmben, amit annyiszor próbáltak lemásolni a műfajban, de olyan, mint a Harry és Sally, kevés van, mert amit tényleg megcsíptek, mi a női és férfi viszony lényege.

Meg Ryan
Billy Crystal
Bruno Kirby
Carrie Fisher
 
Rob Reiner egy mára már méltán kultikus magasságokba emelkedő alkotással ajándékozott meg bennünket. 10/10 több»

A film összbevétele 92 823 600 dollár volt (imdb.com).

 

Harry és Sally stáblista közbeni jelenetében, amikor a közös életükről beszélnek, Meg Ryan és Billy Crystal végig improvizáltak.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Rob Reiner és Billy Crystal a valóságban jó barátok. A külön ágyban, telefonon keresztüli, közös Casablanca nézős jelenetet is az ő közös szokásukról mintázták. Állítólag gyakran "házimoziztak" közösen ezzel a módszerrel.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film készítésének terve éppen akkor került szóba, amikor Rob Reiner, a rendező elvált feleségétől, Penny Marshalltól és épp a szingliség nehézségeivel küszködött. Nora Ephron, forgatókönyvíró az ő helyzetéből merített ihletet a történet megírásához és Harry személyiségéhez. Sally-t saját magáról mintázta.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.