Elhunyt az Óvóbácsik rendezője, John Paragon

67 éves korában elhunyt John Paragon rendező és színész.

Paragon még 2021. április harmadikán hunyt el hosszantartó szívbetegségben, halálának hírét családja azonban csupán most közölte a nyilvánossággal. John Paragon hamvait egy olyan urnában helyezték el, amely Pee-Wee's Playhouse-ban általa alakított dzsinn karakterét mintázta.

Pályafutása során közel 41 produkcióban szerepelt, karrierjét a The Groundlings improvizációs társulatnál kezdte. Legismertebb alakításai az Airplane 2. - A folytatás, az Esze semmi, fogd meg jól!, az Hullámok bajnoka, a Seinfeld, a Drágám, a kölyök (marha)nagy lett és a már említett Pee-wee's Playhouse című produkciókban láthatók.

Paragon a színészet mellett íróként és rendezőként is dolgozott, az ő nevéhez köthető számos Pee-wee epizód, amelyeken Paul Reubensszel közösen dolgozott, legismertebb rendezése pedig az 1994-ben megjelent Óvóbácsik című film.

Mindemellett Paragon együtt dolgozott a Disney-vel azon, miként lehetne a vidámparki attrakciókba minél több improvizatív elemet beépíteni. John Paragon hamvait Cassandra Peterson színésznő őrizte meg.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
John Paragon

John Paragon

szül. 1954. 12. 09. (69 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Pályafutása során közel 41 produkcióban szerepelt, karrierjét a The Groundlings improvizációs társulatnál kezdte. Legismertebb alakításai az Airplane 2. - A folytatás, az Esze semmi, fogd meg jól!, az Hullámok bajnoka, a Seinfeld, a Drágám, a kölyök (marha)nagy lett és a Pee-wee's Playhouse című produkciókban láthatók. Paragon a... több»