Elhunyt Dwayne Hickman

87 éves korában elhunyt Dwayne Hickman színész.

Dwayne Hickman televíziós karrierjét az 1945-ben megjelent Captain Eddie című filmben kezdte, karrierje során azonban producerként és rendezőként is számos nagysikerű produkción dolgozott.

Felsőfokú tanulmányait a Loyola Universityn végezte, ahol közgazdaságtanból szerezte diplomáját, majd első komolyabb szerepét az 1965-ben megjelent az Oscar-díjas Cat Ballou legendája című filmben kapta, majd ugyanebben az évben szerepelt A kísértés bikiniben érkezikben.

A hetvenes években a Howard Hughes Landmark Hotel igazgatójaként dolgozott Las Vegasban, a későbbiekben pedig visszatért a CBS televízióhoz, ahol csatorna egyik vezető munkatársaként dolgozott.

Közel tíz éven keresztül olyan nagysikerű produkciókon dolgozott, mint a Maude, a M.A.S.H. és a Designing Women. A nyolcvanas években visszatért egy korábbi ikonikus szerepéhez, Dobbie Gillishez, amelyet az 1988-ban megjelent Bring Me the Head of Dobie Gillisben formált meg újra.

A színészt gyermekei és felesége gyászolják.

Nyugodjék békében!

12 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Dwayne Hickman

Dwayne Hickman

szül. 1934. 05. 18. - elhunyt 2022. 01. 09.
Los Angeles, Kalifornia, Egyesült Államok
Egy testvére van, Darryl. 1952-ben érettségizett a Cathedral High School-ban. Ezután a Loylola Marymount University-re ment továbbtanulni, de végül nem fejezte be tanulmányait. 1963-ban összeházasodott Carol Christensen-nel, akivel egy gyermekük született, John. 1977 és 1981 között Joanne Papile volt a felesége. 1983-ban elvette Joan... több»