Elhunyt Gesztesi Károly

56 éves korában elhunyt az ország egyik legnépszerűbb színésze és szinkronhangja, Gesztesi Károly.

Tragikus hirtelenséggel távozott Gesztesi Károly. A színész vezetés közben kapott infarktust, a kórházban az orvosok közel egy órán át küzdöttek az életéért, azonban nem sikerült megmenteniük az 56 éves Gesztesit.

Gesztesi Károly 1963. április 16-án született Budapesten. 1988-ban kapott színészi oklevelet a Színház- és Filmművészeti Főiskolán.  Még ebben az évben leszerződött a Thália Színházhoz, melynek társulatát két évig erősítette, majd a Miskolci Nemzeti Színházhoz került. 1992-től egy éven át volt tagja a József Attila Színháznak; ezt követően 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatát erősítette. 1998 óta volt szabadfoglalkozású művész.

 Színészi érdemeiért 1990-ben megkapta Miskolc város nívódíját, majd 1997-ben a Magyar Filmszemle a legjobb férfi epizódalakítás díjával tüntette ki.

Legismertebb filmjei közé tartozik a Szabadság, szerelemben, a Csak szex és más semmi valamint Valami Amerika, de számos emlékezetes szinkronszerep is fűződik a nevéhez. Egyebek mellett ő volt Shrek magyar hangja.

Nyugodjék békében!