Elhunyt Jerry Douglas

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Jerry Douglas, a Nyughatatlan fiatalok színésze.

Jerry Rubenstein néven látta meg a napvilágot 1932. november tizenkettedikén a Massachusetts állambeli Chelsea városában. Felsőfokú tanulmányait a Brandeis Egyetemen végezte, diplomája megszerzése után a továbbiakban színészetet tanult Uta Hagennél New Yorkban, majd Jeff Coreynél Los Angelesben.

Douglas 1982-ben csatlakozott a Nyughatatlanok és fiatalok című nagysikerű televíziós sorozat stábjához, amelyben 860 epizódon keresztül, egészen 2020-ig alakította John Abbott karakterét, aki egyedülálló apaként nevelte gyermekeit a történetben.

A színész több évtizedes pályafutása során közel hetven filmes szerepben volt látható, többek között a  Lavina, az Anyu a sztár és a JFK - A nyitott dosszié. Douglas kisebb szerepekben felbukkant a Döglött aktákMelrose PlaceKarácsonyi kívánság, Crash és a Vissza a gyökerekhez című sorozatokban.

A színészt felesége, Kym Douglas televíziós műsorvezető és szerző, gyermekei,  Jod, Hunter és Avra, illetve unokái, Kirby Rubenstein és Solo Rubenstein gyászolják.

Nyugodjék békében!