Elhunyt Sinéad O'Connor énekesnő

56 éves korában elhunyt Sinéad O'Connor énekesnő és aktivista.

Halálának hírét családja közölte a nyilvánossággal, annak pontos okát azonban egyelőre nem közölték a nyilvánossággal. “Nagy szomorúsággal jelentjük be szeretett Sinéadunk halálát. Családja és barátai megrendültek, és arra kérnek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a magánéletüket” - áll a közleményben.

Az énekesnő 2022 januárjában került kórházba, miután több felkavaró, öngyilkosság gondolatára utaló bejegyzést is közzétett a Twitteren fia, Shane halálával kapcsolatban, akit nem sokkal korábban holtan találtak.

1990-ben a Nothing Compares 2 U című dallal aratott világsikert, két évvel később pedig kitiltották az SNL című műsorból, amelyben széttépte II. János Pál pápa fényképét. Az énekesnő pályafutása során számos alkalommal keveredett ellentmondásokba, aktivistaként ugyanakkor nagy hangsúlyt helyezett  a katolikus egyház által elkövetett gyermekbántalmazási botrányokra.

Életéről és munkásságáról 2022-ben készült dokumentumfilm Nothing Compares címmel.

Nyugodjon békében!

Az énekesnő hálálhírét követően a számos híresség tisztelgett az emléke előtt, melyről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ