Szerdán családja közölte a nyilvánossággal, hogy 56 éves korában elhunyt Sinéad O'Connor énekesnő.

Halálának híréről a tegnapi nap folyamán ITT írtunk, és bár annak okairól továbbra sem adtak részletes tájékoztatást, az elmúlt egy napban több híresség is részvétét fejezte ki a közösségi médiában.

“Egyszer hallottam Sìneadot énekelni egy üres kápolnában Írországban, amely épp felújítás alatt volt. Az egyik legszebb dolog volt, amit valaha is hallottam életemben” - írja Jamie Lee Curtis színésznő.

“Szomorúan értesültem Shuhada Sadaqat nővér, más néven Sinéad O'Connor haláláról. Gyengéd lélek volt, a legkönyörületesebb Isten adjon neki örök békét” - írja Yusuf Islam zenész, ismertebb nevén Cat Stevens.

Russell Crowe szintén megemlékezett arról, hogy személyesen is volt lehetősége találkozni az énekesnővel. “Alkalmam volt elmondani neki, hogy ő számomra egy igazi hős” - írja as színész.

Mayim Bialik színésznő úgy emlékezett a néhai ír énekesnőre, mint aki "óriási benyomást tett" rá tinédzserkorában. “A zenéje megváltoztatta ezt az iparágat, és a vad félelmetlensége óriási hatással volt a tinédzserkoromra. Annyi mindenben megelőzte korát, és túl korán távozott. Nyugodj erőben, Sinead O'Connor” - írja Bialik.