Elhunyt Yvette Mimieux, aki az ikonikus jelenetével beírta a nevét a filmtörténetbe

80 éves korában elhunyt Yvette Mimieux színésznő.

A színésznő George Pal 1960-ban megjelent Az időgép című rendezésével vált a szélesebb nézőközönség számára ismertté. További ismert szerepei a Gyémántvadászok, Ahol a fiúk vannak és Az apokalipszis négy lovasa című filmekben láthatók.

Filmes karrierje mellett Mimieux a televíziózás egyik ikonikus alakjának is számít, hiszen szerepelt Dr. Kildare című sorozatban. A szériával egyébként történelmet írt azzal, hogy ő volt az első ember az amerikai televízióban, aki megmutatta a köldökét. A későbbiekben ő írta az ABC csatornáján debütált Hit Lady című film forgatókönyvét.

A színészettől 1992 után vonult vissza, utolsó alakítása az ebben az évben megjelent A főnökasszony filmben volt látható. Pályafutása során háromszor jelölték Golden Globe-díjra.

Mimieux már 21 éves kora előtt hat filmben szerepelt, a közönség ekkor még "érzékeny" karakterként ismerhette őt a filmekben. "Azt hiszem, volt bennem egyfajta érzékiség, aminek köszönhetően gyakran alakítottam ‘sebesült’ személyt" - mondta 1979-ben a Washington Postnak. Halálának hírét családja közölte a nyilvánossággal, a színésznő szerettei körében hunyt el.

Nyugodjék békében!

14 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Yvette Mimieux

Yvette Mimieux

szül. 1942. 01. 08. - elhunyt 2022. 01. 18.
Hollywood, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Édesanyja Carmen Montemayor mexikói-, édesapja Rene Mimieux francia származású.1972-ben összeházasodott Stanley Donen-nel, majd 1985-ben elváltak. 1986-ban hozzáment Howard F. Ruby-hoz, akivel a mai napig együtt élnek. Filmes karriejrét 1958-ban kezdte a Certain Smile-ban. 1960-ban Lorinda Nibleyként láthattuk a Platinum High School-ban,... több»