Bár Evan Peters és Ryan Murphy többször is dolgoztak már együtt, a színész saját bevallása szerint rettegett A Jeffrey Dahmer-sztori főszerepétől.

“Tudtam, hogy hihetetlenül sötét és hihetetlenül nagy kihívás lesz” - mondta a Peters egy friss interjúban, majd hozzátette, hogy a felkészülés első lépéseként megnézte az 1994-es Dahmer-interjút, ez viszont csak a jéghegy csúcsa.

A hat hónapig tartó forgatást ugyanis négy hónapos felkészülés előzte meg. Peters ólomsúlyokat viselt a karja körül és a cipőjében, hogy minél hitelesebben tudja hozni Dahmer fizikumát, ez idő alatt pedig végig a szerepében maradt.

“Nagyon egyenes a háta. Nem mozgatja a karjait, amikor jár, ezért súlyokat tettem a karomra, hogy lássam, milyen érzés. A karakter cipőjét, farmerját és szemüvegét viseltem, illetve mindig volt egy cigaretta a kezemben” - tette hozzá a színész.

“Rengeteg róla készült felvételt néztem, és egy dialektus trénerrel is dolgoztam, hogy elsajátítsam a kiejtését. Azt akartam, hogy mindezek a dolgok természetesek legyenek a felvételek során. Készítettem ezt a 45 perces hanganyagot, ami nagyon hasznos volt. Ezt minden nap meghallgattam, abban a reményben, hogy megtanulom a beszédmintáit, de igazából azért, hogy megpróbáljak beleélni magam a gondolkodásmódjába” - mondta Peters.