Az a legjobb a horrorban, hogy nem kell hozzá gigantikus költségvetés, hogy egy film jó legyen, sőt. Általában az alacsony költségvetésű, már-már indie vagy hobbiprojektek szoktak a legjobban elsülni. Hasonló érzést kelt a nyáron mozikba kerülő Beszélj hozzám! is, amelynek megérkezett az előzetese. És borzolja az idegszálakat rendesen.

A filmet Danny Philippou és Michael Philippou, két youtuber álmodta meg. Ők írták a forgatókönyvet és végül a rendezői széket is ők foglalták el. A sztori egy klasszikus kísértethistóriának tűnik, de az előzetes alapján bizony a legjobbakkal vetekedhet.

A történet szerint a tinédzser Mia nem tudja feldolgozni az édesanyja halálát és hónapokkal később is ezen emészti magát. Kétségei vannak, nem biztos benne, hogy tényleg baleset áldozata lett. Lehet, hogy öngyilkos lett, de az is lehet, hogy az apjának is köze van a dologhoz.

Egy nap a barátai unszolására részt vesz egy szeánszon. Ezen egy régen meghalt ember bebalzsamozott kézfejét kell megszorítania és azt kérni tőle: "beszélj hozzám!" És a szellemek a túlvilágról megválaszolják a kérdéseit. Igen ám, csakhogy Mia valahogy túl mélyre hatol a túlvilágba és olyan erőket szabadít magára és barátaira, amivel nem lehet szembeszállni.

A film júliusban kerülhet a mozikba, de a külföldi sajtónak már volt lehetősége megnézni. És a Rotten Tomatoes oldalán már közel hatvanan értékelték is. Hogy milyen tetszési indexe van így a filmnek? Nos, a 97 százalék elég sokatmondónak tűnik.